Twintigtal mensen geëvacueerd na hevige hotelbrand in Izegem

Woensdagmiddag heeft een dakbrand gewoed in het Parkhotel in Izegem. De dakbekleding van het hotel vatte om nog onbekende reden vuur. Dat bevestigt de brandweer van Izegem. Een twintigtal aanwezigen kon op tijd geëvacueerd worden.

Het dak van het Parkhotel brandde hevig. De zwarte rookpluim was kilometers ver te zien. Op het moment van de brand waren een drietal mensen aanwezig in de kamers. In totaal werd een twintigtal mensen geëvacueerd. Niemand moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Alle gasten moeten wel op zoek naar een andere slaapplaats.

De hevige brand woedde amper een uur, maar zorgde voor veel opschudding. De bovenste verdieping raakte ernstig beschadigd. Ook de onderliggende vloer kreeg te lijden onder rook- en waterschade.

De oorzaak van de brand, is nog onbekend. Een branddeskundige kwam ter plaatse om de precieze oorzaak vast te stellen. De brandweer raadde aan om de elektriciteit in het gebouw door de brand- en waterschade voorlopig niet aan te schakelen.