Vijf miljoen euro juwelen buitgemaakt bij sackjacking in Parijs

Dieven hebben op de autosnelweg tussen Parijs en de luchthaven Roissy een taxi overvallen. Daarin zat een Taiwanese vrouw, met naar verluidt 5 miljoen euro aan juwelen van Chanel, die werden gestolen.
AP2013

De overval vond plaats in volle spits, omstreeks 17.20 uur. De vrouw, een verzamelaarster, was met de juwelen onderweg naar de Franse hoofdstad, toen de ruit van haar taxi werd ingegooid. Sackjackings zijn een gekend fenomeen op die plaats, omdat het verkeer er vaak stilstaat. Maar de buit is dit keer uitzonderlijk.


De dieven, die te voet opereerden, konden ontsnappen via de veiligheidsdeuren van de tunnel aan Saint-Denis. Het parket is een onderzoek gestart.
Bij de juwelen was er ook een ring ter waarde van 1,7 miljoen euro. De eigenares, uit Taiwan maar wonend in Duitsland, was met de juwelen onderweg naar een museum.
 

lees ook