Vrouw in Texas bevalt van unieke vijfling: allemaal meisjes

In Texas is een vrouw bevallen van een unieke vijfling: allemaal meisjes. Het is de allereerste keer dat dit gebeurt in de Verenigde Staten, en ook verschillende decennia geleden wereldwijd. De geboorte dateert al van 8 april, maar werd nu pas wereldkundig gemaakt.

Danielle Busby had slechts vier minuten nodig om haar vijf dochters -Olivia Marie, Ava Lane, Hazel Grace, Parker Kate en Riley Paige- met een keizersnede ter wereld te brengen. De bevalling gebeurde al in de 28e week van de zwangerschap.

0,00002

Een vijfling is sowieso heel uitzonderlijk: in 2013 waren er in de VS slechts 66 vijflingen op een totaal van bijna 4 miljoen geboortes, of 0,00002 procent kans.

Maar het feit dat de vijf ook nog eens allemaal van hetzelfde, vrouwelijk geslacht zijn, is al helemaal uniek. Het zou de allereerste keer zijn dat dit voorvalt in de VS.

Hanson-girls

Volgens de BBC is het zelfs geleden van 1969 dat er ergens in de wereld een vrouwelijke vijfling werd geboren, die het ook allemaal hebben overleefd. De vijf uit Londen raakten bekend als de Hanson-girls. De allereerste vrouwelijke vijfling die de geboorte overleefde, zijn de Dionne-zusjes uit het Canadese Ontario in 1934.

De Busby-baby's uit Texas kwamen ter wereld met de hulp van meer dan tien dokters en verpleegkundigen. De kindjes wogen bij de geboorte tussen 900 en 1.100 gram, maar zouden in goede gezondheid verkeren.

lees ook

    Meest gelezen