Yves Desmet vrijuit na klacht van mevrouw Liégeois

Yves Desmet, de voormalige hoofdredacteur van De Morgen, hoeft geen schadevergoeding te betalen aan de vrouw van oud-procureur-generaal Yves Liégeois. De vrouw had twee jaar geleden een klacht ingediend tegen Desmet, omdat die in de krant en op televisie kritiek had geuit op haar man.

Yves Desmet werd begin 2013 veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 1 euro voor een opiniestuk dat hij schreef over de Antwerpse procureur-generaal Yves Liégeois.

In eerste aanleg had de rechtbank hem veroordeeld, maar het hof van beroep heeft die uitspraak aangepast. Volgens het hof zaten er wel degelijk fouten in de berichten van Desmet, die een zorgvuldige journalist niet zou mogen maken. Maar omdat de vrouw van Yves Liégeois in de berichten niet expliciet werd genoemd, heeft ze ook geen recht op een schadevergoeding.