"Hard werken om weer ons ding te kunnen doen"

Bassist Erik Van Biesen van Gorki heeft na de dood van Luc De Vos de groep Biezen opgericht. Het trio stelt zaterdag zijn eerste 7" single voor. Het plaatje bevat de nummers "Closer to the end of sound" en "Too short a lifetime". Dat laatste nummer is een eresaluut aan Luc De Vos.

Na de plotse dood van Luc De Vos op 29 november vorig jaar bleven de muzikanten van zijn band Gorki verweesd achter. Bassist Erik Van Biesen, toetsenist Luc Heyvaerts, drummer Bert Huysentruyt en gitarist Thomas Vanelslander waren ook tijdens hun carrière met Gorki actief in verschillende andere muzikale projecten.

"Gorki staat sinds de dood van Luc De Vos on hold. We hebben met de overgebleven muzikanten wel nog getafeld, maar niet meer samen gespeeld", zegt Erik Van Biesen in "De ochtend" op Radio 1.

Eerste single

Van Biesen heeft na de dood van De Vos een nieuw project gestart met Gorki-drummer Bert Huysentruyt en gitarist Roeland Vandemoortele. De groep stelt zaterdag op Record Store Day zijn eerste vinylplaat voor. Op de plaat staan twee nummers.

"Het idee van Biezen speelde al tien jaar in mijn hoofd, maar nu is het eindelijk zover. Het was een noodzaak geworden. We zitten in de volle rechte lijn naar de release van de eerste plaat. Het is hard werken om terug ons ding te kunnen doen", aldus Van Biesen.

Vanavond zendt het duidingsmagazine "Koppen" een reportage uit over het leven van de muzikanten van Gorki na de dood van Luc De Vos. "Koppen" op Eén gaat van start om 20.40 uur.

"Closer to the end of sound"

"Too short a lifetime"

Meest gelezen