'Ik wil mij verontschuldigen voor dit live verslag"

Jürgen Klopp verlaat op 1 juli zijn voetbalclub Borussia Dortmund. Toegegeven, het is een eerste zin die u verwacht op Sporza te lezen in plaats van bij ons. Toch is zijn vertrek bij de Duitse club de directe aanleiding voor een bizar verhaal op de website van The Telegraph. Een journalist die voor de Britse krant een live center over de persconferentie moest vullen, begreep geen snars Duits. En dus ging hij maar freewheelen.

De Britse interesse voor een persconferentie van Klopp heeft te maken met het feit dat de Duitser genoemd wordt als nieuwe manager van een resem Engelse voetbalclubs. Journalist Ben Bloom was aanwezig op de persconferentie. En toen werd er plots (Duits) gesproken. 

Wie niet weet wat er gezegd wordt, moet dan maar vertellen wat hij ziet. En dat is ook wat Bloom deed. Hij nam een foto en schreef er dan maar volgend tekstje bij. "Ik zou dolgraag weten wat Klopp zegt, want hij zegt heel veel. Helaas versta ik er geen jota van. Daarom toon ik een foto waarop te zien is hoe hij water uitschenkt." 

"Ik vind dit echt bijzonder vervelend en ik realiseer me dat dit allemaal bijzonder onprofessioneel is", schrijft hij verder nog in zijn live center. "Zeg het niet aan mijn baas dat ik geen Duits kan", doet hij een oproep aan de lezers. "Hij denkt immers dat ik deze persconferentie woord voor woord aan het vertalen ben."

Wanneer de clubleiding van Dortmund het perspraatje verlaat, slaat Bloom in paniek. "Is het voorbij? Dat had ik niet verwacht. Ze bedankten iedereen en plots stonden ze op", schrijft hij. "Ik heb niet een iemand wijzer kunnen maken en nu zijn ze weg." 

Onprofessioneel of net hilarisch? De eerste reacties wijzen uit dat de surfers het gedrag van de journalist wel kunnen smaken. En zelfs zijn eigen werkgever doet een duit in het zakje, zoals blijkt uit onderstaande tweet van The Telegraph. En de kennis van het Duits van Ben Bloom? Die gaat er miraculeus op vooruit. 

lees ook