Atomium weer even museum voor hedendaagse Belgische kunst

Enkele werken van tien Belgische kunstenaars verhuizen tijdelijk van het Museum van Elsene naar het Atomium. Dat gebeurt voor het derde jaar op rij ter gelegenheid van Art Brussels, een evenement rond hedendaagse kunst. De tentoonstelling ARTVIEW#3 loopt in het Atomium van 24 april tot 28 juni.
© José Fuste Raga - www.belgaimage.be
Archieffoto

Onder meer "Kiss 5" van Wim Delvoye, een visie op liefde aan de hand van radiografieën van schedels van twee mensen die elkaar kussen, verhuist naar het Atomium. Enkele geselecteerde kunstwerken werd nooit eerder aan het grote publiek getoond. Zo zal kunstenaar Stephan Balleux in avant-première zijn nieuwe serie "Hold Everything Dear" onthullen.

De andere kunstenaars die aan bod komen tijdens ARTVIEW#3 zijn Michel François, Ann Veronica Janssens, Xavier Mary, Jean-Luc Moerman, Geert Goiris, Bert De Beul, Edith Dekyndt en Cindy Wright.