Brussels Jazz Marathon viert twintigste verjaardag met 250 concerten

De Brussels Jazz Marathon is dit jaar aan zijn twintigste editie toe. Van 22 tot en met 24 mei vormen 84 Brusselse indoorlocaties en vijf openluchtpodia het decor voor ruim 250 gratis optredens met meer dan 700 muzikanten. De organisatie lanceert dit jaar ook een gloednieuwe festivalapp.

De openluchtconcerten gaan net als vorig jaar door op de Grote Markt, de Zavel, het Fernand Cocqplein, het Sint-Katelijneplein en, voor het tweede jaar op rij, ook op het Luxemburgplein.

Daarnaast ontvangen 84 clubs, cafés, zalen en hotels tal van gevestigde namen en nieuw talent. Dit jaar stellen 14 nieuwe locaties hun deuren open tijdens het gratis festival. De programmatie blijft bovendien niet beperkt tot het jazzgenre. Onder meer blues, funk en wereldmuziek komen aan bod.

Alle optredens zijn gratis, onder het motto "first come, first served". Bezoekers kunnen bovendien gratis gebruik maken van pendelbussen tussen de verschillende festivallocaties.

Onder de Belgische muzikanten vinden we het LG Jazz Collective met het opkomende pianotalent Igro Gehenot, het Toine Thys trio en Mâäk Quintet. Speciaal voor de Jazz Marathon treedt de internationaal bekende Belgische jazzgitarist Philippe Catherine uitzonderlijk nog eens in intieme kring op, in de Sounds in Elsene. Voor de allerkleinsten is er zaterdag vanaf 11 uur op de Zavel opnieuw de MINI Jazz Marathon.

Nieuwe festivalapp

Brussels Jazz Marathon lanceert dit jaar ook een gloednieuwe app, die beschikbaar is vanaf 15 mei. Via de Smart City-app vind je niet enkel informatie over parkeergelegenheid, logies en bezienswaardigheden, maar ook informatie over het festival zelf en de artiesten.

De verjaardagseditie van de Brussels Jazz Marathon werd vandaag doorgesteld in aanwezigheid van Karine Lalieux, PS-schepen van Cultuur van de Stad Brussel en de Brusselse staatssecretaris voor Informaticabeleid Bianca Debaets (CD&V). Eind maart mocht de Jazz Brussels Marathon nog de prijs voor beste internationale evenement van visit.brussels in ontvangst nemen.

Meest gelezen