Dierenliefde en engelengeduld in de hectiek van Tokio

Even het huisdier uitlaten, voor baasjes van honden is dat de normaalste zaak van de wereld. Minder vanzelfsprekend is het als dit ook gebeurt met een reuzenschildpad. Nochtans is net dat wat een Japanner doet in Tokio. Foto's van de opmerkelijke wandeling gaan de wereld rond.

De onbekende man werd met zijn huisdier gespot In de wijk Tsukishima in Tokio. Die wijk is vooral gekend om zijn legendarische monjayaki-restaurants en zijn cafés met een diervriendelijke reputatie. Of de man in die wijk woont, is niet bekend. Wel werd hij daar de jongste dagen regelmatig opgemerkt in het gezelschap van zijn Afrikaanse reuzenschildpad.

Online worden de foto's vlotjes verspreid. Andere eigenaars van dezelfde schildpadsoort merken op dat de band tussen mens en dier echt goed is. Om zo een sterke band te hebben met zijn baasje, moet de schildpad jarenlang bijzonder goed verzorgd zijn, merken zij op in de Japanse media. 

Behalve in de eerstgenoemde wijk (Rood), is het tweetal ook gezien in Ginza (blauw). Zoals u op onderstaande foto kunt zien, liggen beide wijken op een respectabele wandelafstand van elkaar. 

lees ook