Filip Dewinter krijgt extra bescherming

Filip Dewinter krijgt extra bescherming nadat dinsdag een gewapende man aan zijn huis was opgedoken. De Vlaams Belang-politicus wordt voortaan de klok rond bewaakt.
Jonas Roosens

Dinsdag dook een gemaskerde en gewapende man op aan het huis van Dewinter in Ekeren bij Antwerpen. De politicus zelf was op het moment van de feiten niet thuis, maar zijn schoonzoon en zwangere dochter wel. Na enkele woorden te hebben gewisseld met de schoonzoon, liep de verdachte weg.

De Vlaams Belang-politicus krijgt nu extra bescherming. De beveiliging van de man is opgetrokken naar dreigingsniveau 3, zoals ook al bij Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) het geval is. Dat betekent onder meer dat Dewinter de klok rond wordt beveiligd en rondrijdt in een gepantserde auto.

Hoe lang de extra beveiliging zal duren, is nog niet duidelijk. De bewuste gewapende man is ook nog niet gevat.