Kilometerheffing voor vrachtwagens aangeklaagd bij Europa

Aetis, een Europese beroepsorganisatie van toloperatoren, meent dat de toekomstige kilometerheffing voor vrachtwagens in ons land niet in overeenstemming is met de Europese regelgeving. Volgens de organisatie creëert ze namelijk een monopolie voor Satellic, het privébedrijf dat het systeem mag uitwerken. Dat schrijft L'Echo.

Aetis heeft over het dossier dan ook een brief gestuurd naar de Europese Commissie. De organisatie beklaagt zich over de obstakels voor vrije toegang en vrije concurrentie in de Belgische kilometerheffing.

"Enkel de apparatuur van Satellic zal kunnen functioneren in België, terwijl vrachtwagens die uitgerust zijn met andere systemen geblokkeerd zullen zijn", zegt de topman van Axxes, een van de leden van Aetis. "We hebben gevraagd dat men ons informatie zou bezorgen om onze installaties op dat van Satellic te kunnen enten, maar tevergeefs."