Lange tijd aanschuiven op Antwerpse ring richting Gent

Er heeft vanochtend lange tijd heel wat file gestaan op de Antwerpse ring richting Gent. Door een ongeval waren in Berchem even vier rijstroken versperd. Dat veroorzaakte lange files op de E19 en E313.

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn niet meteen duidelijk, maar de eerste vaststellingen wijzen erop dat een voertuig rond 6.40 uur de afslag naar de E19 richting Brussel raakte en vervolgens tegen een ander voertuig gekatapulteerd werd. De brokstukken raakten over verschillende rijstroken verspreid, waardoor er ter hoogte van Antwerpen-Zuid een hele tijd slechts één rijstrook beschikbaar was richting Gent.

Daardoor was het lang aanschuiven vanuit de Kempen en Hasselt op de E34/E313 en vanuit Nederland op de E19. Omrijden kon via de Liefkenshoektunnel, die tolvrij was gemaakt.