Nieuwe scheepsramp met 41 doden in Middellandse Zee

Nauwelijks enkele dagen nadat er meer dan 400 vluchtelingen verdronken zijn in de Middellandse Zee is daar opnieuw een schip met migranten gezonken. Sinds het weekend zijn er nu al 950 mensen omgekomen op zee.

Het drama met zinkende schepen met bootvluchtelingen in de Middellandse Zee begint dus gigantische proporties aan te nemen. Voor de kust van Sicilië zijn nu vier bootvluchtelingen gered door de Italiaanse marine. Die vertelden dat er hun schip gezonken en dat er nog 41 andere mensen vermist zijn. Tot nu toe is er geen spoor.

Nog erger is dat 15 vluchtelingen die gered werden, bij hun aankomst in Sicilië gearresteerd zijn door de Italiaanse politie op verdenking van moord. Mede-opvarenden beweerden na hun aankomst dat de vijftien -het zouden moslims zijn- tijdens de reis een aantal christelijke vluchtelingen uit Nigeria en Ghana overboord hebben gegooid nadat er ruzie was uitgebroken tussen beide groepen.

De Italiaanse politie onderzoekt nu de beschuldigingen. De vijftien zijn alvast in staat van beschuldiging gesteld.

Hoe dan ook zijn er sinds het weekend al 950 mensen omgekomen in de Middellandse Zee. De zwaarste ramp was het zinken van een schip waarop 400 mensen zouden gezet hebben. Van hen is er intussen nog geen spoor.