Platenbaas Suge Knight voor de rechter wegens moord én moordpoging

De Amerikaanse rapper en platenbaas Suge Knight moet zich wegens moord en moordpoging voor de rechtbank verantwoorden. Na een reeks hoorzittingen achtte een rechter in Los Angeles dat er voldoende bewijslast tegen de 49-jarige muzikant is verzameld. Dat meldt de krant The Los Angeles Times.
© Los Angeles Times

Knight werd eind januari al opgepakt. Hij zou in de omgeving van Los Angeles met zijn truck twee mannen op een parking hebben aangereden en dan vluchtmisdrijf gepleegd hebben. Een 55-jarige man overleefde de aanrijding niet.

De muzikant ontkent zijn schuld bij hoog en bij laag. Hij beweert dat hij door beide mannen werd aangevallen. In februari verklaarde Knight tijdens een eerdere zitting zijn onschuld. Toch oordeelde de rechter vandaag dat justitie een zaak tegen hem heeft.

Het is niet de eerste keer dat de 49-jarige Knight in aanraking komt met het gerecht. Knight zou één van de sleutelfiguren geweest zijn van de Amerikaanse rapoorlog uit de jaren negentig, toen de muziekscènes van de Oost- en Westkust elkaar bestreden. Hij was onder meer producent van rappers als Tupac en Snoop Dogg.

Als de oprichter van het omstreden platenlabel Death Row Records wordt veroordeeld, riskeert hij een levenslange celstraf. Volgens de lokale autoriteiten werd Knight na de beslissing vandaag afgevoerd naar het ziekenhuis, na een medisch noodgeval in het gerechtsgebouw. Meer details zijn er niet bekend.