Plooien gladgestreken na "lul van de week"-incident

De plooien zijn gladgestreken tussen de jeugdtrainer van voetbalploeg KV Oostende en de vader van een jeugdspeler. De trainer was eerder deze week in opspraak gekomen nadat hij de jonge speler na een slechte training uitgeroepen had tot "lul van de week".

Het incident veroorzaakte maandag heel wat commotie. Een jeugdtrainer van voetbalclub KV Oostende had een jongen van 13 na een slechte training verplicht om een T-shirt met de melding "lul" aan te trekken.

De voetbalclub liet in een eerste reactie weten de actie van de trainer te betreuren. Even later kwam het bericht dat de jeugdtrainer ontslagen was, maar daar werd een dag later op teruggekomen. Toen klonk het dat de man geschorst werd.

Gisteren zaten alle partijen rond de tafel, inclusief de trainer en de vader van de bewuste jongen. De twee hebben volgens de club hun verontschuldigingen aangeboden. Daarmee is de kous voor de club ook af.