Stroomstootsysteem om auto te beschermen tegen steenmarters?

Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) raden aan om een stroomstootsysteem te gebruiken om je auto te beschermen tegen steenmarters.

Nu wordt er vooral gebruik gemaakt van ultrasone toestellen of martersprays om de dieren weg te houden. Maar uit een rondvraag bij garagisten blijkt dat die vaak niet effectief zijn, omdat de marters er snel aan wennen.

"Een toestel dat gebruik maakt van een lichte elektrische schok werkt duidelijk beter", zegt Diemer Vercayie van Natuurpunt. "De schok is ongevaarlijk voor de dieren en is vergelijkbaar met de schrikdraden die gebruikt worden om koeien in de weide te houden", luidt het.

Op vraag van minister van Omgeving, Landbouw en Natuur Joke Schauvliege (CD&V) ontwikkelden de organisaties de website steenmarter.be waarop tips te vinden zijn om schade door steenmarters te voorkomen.

Meest gelezen