Van Morrison en Neneh Cherry naar Gent Jazz Festival

Gent Jazz Festival heeft een nieuwe reeks namen toegevoegd aan zijn affiche voor deze zomer. "Van Morrison is zonder twijfel de opvallendste. De Noord-Ierse sluit op vrijdag 17 juli Gent Jazz Festival af als headliner", melden de organisatoren.

De organisatoren van Gent Jazz Festival hebben verschillende nieuwe acts toegevoegd aan de affiche van de komende editie. Eerder raakte bekend dat onder anderen Gregory Porter, Tony Bennett & Lady Gaga zullen optreden op de komende editie.

Van Morrison is de bekendste nieuwe act op de affiche. Hij treedt op op vrijdag 17 juli. Diezelfde avond concerteert ook Ginger Baker Jazz Confusion. Baker werd eind jaren 60 wereldberoemd met zijn band Cream. Flying Horseman, de band rond spilfiguur Bert Dockx, speelt vrijdag op de Garden Stage, het tweede podium van het festival.

Neneh Cherry vervolledigt het programma op 18 juli, in samenwerking met het elektronica-duo RocketNumberNine. De jonge Britse Laura Mvula, die een mix brengt van soul, jazz en gospel, treedt op donderdag 16 juli op. Ignatz, "het alter ego van Bram Devens", krijgt dan drie sets op de Garden Stage.

Het programma op woensdag 15 juli met de Française Zaz wordt aangevuld met de Belgische bands Little Dots en Isolde (Lasoen) et les Bens XL.