Voormalig IMF-directeur Rodrigo Rato opgepakt in Spanje

In Spanje heeft de politie een huiszoeking verricht in de woning van Rodrigo Rato, een voormalig directeur van het Internationaal Muntfonds. Rato is nadien meegenomen voor ondervraging in een zaak van fraude.

De politie is vanavond binnengevallen in het huis van Rato in Madrid en in zijn kantoor. Die werden beiden onderzocht en nadien werd Rato door de politie meegenomen. Het is niet duidelijk of hij ook aangehouden is. 

Rato zou verdacht worden van fraude en witwaspraktijken. Tegen hem loopt ook een onderzoek tegen zijn rol als directeur van de bank Bankia, die in 2012 ten onder ging en door de Spaanse overheid gered moest worden.

Tussen 2004 en 2007 was Rodrigo Rato directeur van het Internationaal Muntfonds (IMF). Daarvoor was hij een topman van de conservatieve Partido Popular en minister in Spanje.

AP2012