Zoekgebied MH370 verdubbelt als onderzoekers tegen eind mei niets vinden

Onderzoeksteams zijn nog steeds aan het speuren naar het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines. Momenteel doorzoeken ze een gebied van 60.000 vierkante kilometer in de Indische Oceaan, ten westen van Australië. Als de teams daar eind volgende maand nog niets zullen hebben gevonden, dan wordt het zoekgebied verdubbeld.
Xinhua/Photoshot. All rights reserved.

Vlucht MH370 verdween op 8 maart vorig jaar plots van de radar met 239 mensen aan boord. Sindsdien zijn Chinese, Maleisische en Australische teams op zoek naar het toestel. De huidige zoekzone ten westen van Australië is nu voor 61 procent afgespeurd, tegen eind mei moet de zone volledig doorzocht zijn.

"Als we het toestel daar niet vinden, dan gaan we het zoekgebied met nog eens 60.000 vierkante kilometer uitbreiden", heeft de Maleisische minister van Transport Liow Tiong Lai laten weten.

Met die verdubbeling erbij zullen de onderzoekers dan ongeveer 95 procent van het vlieggebied van MH370 doorzocht hebben. "We zijn ervan overtuigd dat we in het juiste gebied zoeken en we hebben er vertrouwen in dat we over de beste apparatuur beschikken", aldus de Australische minister van Transport Warren Truss.