"Smells like teen spirit" beste nummer van de jaren 90

"Smells like teen spirit" van Nirvana is door de Studio Brusselluisteraars uitgeroepen tot hun favoriete nummer uit de jaren 90. "Black" van Pearl Jam en "Killing In The Name" van Rage Against The Machine vervolledigen de top 3. De hele week konden luisteraars stemmen op hun "5 van de jaren 90", met als resultaat de top 150 van de jaren 90.

Studio Brussel stond de afgelopen vijf dagen in het teken van de jaren 90. Van maandag tot en met vrijdag draaide de radiozender de favoriete jaren 90-nummers van hun luisteraars. Die konden een week lang hun "5 van de jaren 90" doorsturen.

Op basis van alle inzendingen stelde Studio Brussel een top 150 van de jaren 90 samen. De lijst werd vandaag van 6 tot 18 uur uitgezonden. Nirvana prijkt op nummer 1 in de lijst, gevolgd door Pearl Jam met "Black" en Rage Against The Machine met "Killing in the name". "Under the bridge" van de Red Hot Chili Peppers en "What's my age again?" van Blink-182 vervolledigen de top 5.

Vorig jaar zond Studio Brussel "De 99 van de jaren 90" uit. Nirvana prijkte toen ook op nummer 1, "Under The Bridge" en "Sabotage" van de Beastie Boys vervolledigden toen het podium. "Black" en "Killing In The Name" eindigden toen respectievelijk op plaatsen 6 en 4, maar halen dit jaar wel de top 3.

De top 10 van de jaren 90

  • 1) Smells Like Teen Spirit - Nirvana
  • 2) Black - Pearl Jam
  • 3) Killing In The Name - Rage Against The Machine
  • 4) Under The Bridge - Red Hot Chili Peppers
  • 5) What's My Age Again? - Blink-182
  • 6) Sabotage - Beastie Boys
  • 7) Don't Look Back In Anger - Oasis
  • 8) Self Esteem - The Offspring
  • 9) Basket Case - Green Day
  • 10) Changes - 2Pac

Nirvana de populairste, dEUS beste Belgen

Nirvana heeft volgens de luisteraars van Studio Brussel niet enkel het beste jaren 90-nummer gemaakt, de band is ook de populairste van de nineties. De groep rond Kurt Cobain staat maar liefst zeven keer in de top 150. Naast Smells Like Teen Spirit (1) staan ook Lithium (24), Come As You Are (34), Where Did You Sleep Last Night (45), In Bloom (71), Rape Me (90) en All Apologies (138) in de lijst.

Radiohead komt zes keer voor in de lijst. Oasis, Pearl Jam, Smashing Pumpkins en The Prodigy zijn elk goed voor vier noteringen.

dEUS, ook goed voor vier noteringen in de top 150, is de populairste Belgische groep uit de nineties. Hun nummer "Suds & Soda" is met een 18e plaats het favoriete Belgische nummer uit de nineties van de Studio Brussel-luisteraars.