Belgisch overheidstekort van 3,2 procent in 2014

België rapporteert voor 2014 een tekort van 3,2 procent van het bruto binnenlands product aan de Europese Commissie. Dat meldt de Nationale Bank in een persbericht. Dat cijfer komt overeen met wat eind vorig jaar al naar buiten was gekomen. De overheidsschuld was eind 2014 dan weer gestegen tot 106,5 procent van het bbp.
BELGA

België moet in het kader van de procedure bij buitensporige tekorten het overheidstekort en de overheidsschuld bekendmaken aan de Europese Commissie. Het overheidstekort mag van Europa in principe maximaal 3 procent van het bbp bedragen. Eerder dit jaar besliste de Commissie echter al om geen procedure te openen tegen België, rekening houdend met de geplande structurele hervormingen en de zwakke economische groei.

De Nationale Bank bevestigt nu dat België inderdaad een tekort boven 3 procent had, terwijl dat in 2013 (2,9 procent) nog niet het geval was. De overheidsschuld steeg op een jaar met 2,1 procent tot 106,5 procent.