DJ Grandmaster Flash en Balkan Beat Box zakken af naar Maanrock

Het stadsfestival Maanrock in Mechelen heeft twee buitenlandse kleppers gestrikt voor de komende editie. Het gaat om DJ Grandmaster Flash en Balkan Beat Box. Ook de andere festivals van "De Zomer is van Mechelen" maken namen bekend.

Maanrock vindt dit jaar plaats op 28, 29 en 30 augustus en sluit zo "De Zomer is van Mechelen" af. Op vrijdag 28 augustus komt DJ Grandmaster Flash langs, één van de pioniers van de hiphop. Diezelfde dag treden ook Tourist leMC en Lefto op.

Een dag later brengt Balkan Beat Box de Grote Markt van Mechelen aan het dansen. De groep krijgt die dag al zeker het gezelschap van Barefoot and the Shoes, The Spectors en Team William.

Yevgueni tekent op zondag 30 augustus present. De Vlaamse kleinkunstband vervoegt die dag Nielson en Christoff.

Nicole & Hugo

Ook andere festivals die deel uitmaken van "De Zomer is van Mechelen" maken namen bekend. TLP zal het mondiale festival Ottertrotter afsluiten. De Mens en Nicole & Hugo komen langs op Parkpop. De Dijlefeesten strikken dan weer STUFF, Birds That Change Colour, Bed Rugs en Riguelle & Band.

Vis-Pop, het festival voor het goede doel, kan al twee namen prijsgeven: de elektronische band Stavroz en het Mechelse duo Ricky Dick Sound System.