Flitsmarathon levert ruim 1.700 pv's op

Bij de flitsmarathon gisteren zijn in ons land ruim 1.700 mensen geflitst. In heel Europa waren er extra acties tegen overdreven snelheid. In ons land zijn 30.000 auto's gecontroleerd, bijna 6 procent reed dus te snel.

De flitsmarathon vond plaats in 22 Europese landen, waaronder België, Nederland, Duitsland en Luxemburg. De Belgische politie flitste met vijftig agenten op de snelwegen. Van de 30.734 voertuigen die werden gecontroleerd met mobiele camera, werden er 66 tegengehouden. 8 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken en er werden 1.222 processen-verbaal of onmiddellijke inningen opgesteld. Met de vaste camera werden 506 pv's opgesteld. Alles samen zijn dat ruim 1.700 pv's.

De Europese gecoördineerde actie tegen overdreven snelheid werd op voorhand op het internet aangekondigd, onder meer door de Europese consumentenorganisatie ECC. Op 23 april zou in ons land nog een Belgische flitsmarathon plaatsvinden.

Meest gelezen