Genk on Stage strikt Omar Souleyman

De Syrische technoartiest Omar Souleyman wordt een van de headliners op Genk on Stage. Het Limburgse festival heeft vandaag vier nieuwe namen toegevoegd aan zijn affiche. De programmatie van het kleinere Factor J-podium waar vooral dance en elektronica aan bod komt, krijgt daarmee ook stilaan vorm.
Photoshot. All rights reserved.

De Syrische Omar Souleyman begon zijn carrière begin jaren 90 als artiesten op huwelijksfeesten in het Midden-Oosten. Zijn muziek wordt vaak omschreven als de Syrische variant van technomuziek. Het publiek leeft zich daarop uit met een typische stampende cirkeldans.

Souleyman brak pas in 2013 echt door met zijn eerste professionele album, "Wenu wenu". Daarvoor bracht hij al 500 illegale albums uit.

De typische muziek en bijhorende danspassen maakten van Souleyman stilaan ook een gewilde festivalact. Vorig jaar deed hij de Castellotent op Pukkelpop nog daveren. Dit jaar zakt hij op zaterdag 27 juni af naar Genk, als headliner op het Factor J-podium.

Het Genkse festival maakte nog drie namen bekend voor het Factor J-podium. Op vrijdag treedt de Londense elektroartiest Lxury aan. Ook dj-duo's Bondax en FAUL & Wad Ad zullen er voor de nodige beats zorgen.

Genk on Stage gaat door van 26 tot en met 28 juni en is volledig gratis. Onder meer Arsenal, Novastar, Magnus en Admiral Freebee staan op de affiche.