Herdenkingsmoment voor overleden arbeiders in Antwerpse haven

Aan het Vrasenedok in de Waaslandhaven is er een herdenkingsmoment geweest voor de drie havenarbeiders die daar vorig weekend om het leven kwamen. Twee van de drie mannen zijn vanmorgen begraven.

De drie stikten in giftige dampen in het ruim van een schip, op de terreinen van Euroports. Alle arbeiders in en en rond dat bedrijf legden om klokslag 11 uur deze voormiddag het werk neer, om stilte te houden voor de drie overleden collega's. Al was het niet echt stil, want de schepen rondom eerden de slachtoffers met hun misthoorns.

In Stekene en Sint-Gillis-Waas zijn vanmorgen de begrafenisplechtigheden gehouden voor 2 van de 3 overleden arbeiders. In Sint-Gillis-Waas werd een man van 52 jaar begraven. De kerk zat vol familie, vrienden en er waren ook heel wat collega-dokwerkers.

Buiten aan de kerk stonden een 10-tal zware tractoren, want de hobby van de man was tractorpulling. De tractoren zullen de kist ook mee volgen naar het kerkhof, als eerbetoon. Morgen wordt in Stekene de derde omgekomen arbeider begraven.