Lindemans verdubbelt productie van lambiek

De lambiekbrouwerij Lindemans verdubbelt deze maand zijn productiecapaciteit. De brouwerij wil zo tegemoet komen aan de fors gestegen vraag vanuit het buitenland voor speciaalbieren zoals lambiek, faro en geuze.

De voorbije twee jaar heeft Lindemans 15 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw gebouw. Daardoor is de productiecapaciteit verdubbeld tot 170.000 hectoliter. De nieuwbouw zal op 28 april officieel in dienst worden genomen.

Lindemans speelt zo in op de fors gestegen vraag naar traditionele bieren zoals lambiek, faro en geuze. Het bedrijf kon de voorbije jaren de fors gestegen vraag niet meer volgen. Vooral vanuit de rest van Europa, Amerika en Azië is de vraag naar Belgische speciale bieren fors gestegen.

Lindemans is een familiebedrijf en werd in 1822 opgericht op een boerderij in Vlezenbeek in het Pajottenland. Er werken 31 mensen. De bieren worden nog altijd gebrouwen op de manier van de traditionele spontane gisting, dus met de gisten die van nature in de lucht voorkomen.