Maasmechelen Village verwacht 25.000 extra Chinese klanten

Shoppingdorp Maasmechelen Village verwacht 25.000 extra Chinese klanten per jaar, dankzij een contract tussen de luchthaven van Bierset en een Chinese touroperator. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Het winkelcentrum is namelijk opgenomen in het Europese reisprogramma van de Chinese toeristen.

Wekelijks zullen er drie vluchten vanuit China landen in Luik. De Chinese toeristen zullen ons land als uitvalsbasis gebruiken voor hun reis door Europa. Jaarlijks moet het reisprogramma 50.000 Chinezen naar Europa brengen en daar hoopt Limburg een graantje van mee te pikken.

"Dankzij de vluchten hopen we het aantal Chinese bezoekers dit jaar serieus op te krikken", zegt David Winkels, directeur van Maasmechelen Village. "We hopen er toch ruim 25.000 te lokken."

Nu al komen jaarlijks 10.000 Chinezen naar het winkelcentrum en dat een Chinees bezoek lucratief kan zijn, bewijzen de cijfers. "een Chinees spendeert tijdens een bezoek gemiddeld een kleine 300 euro. Dat is vijf keer meer dan een modale Belgische bezoeker", aldus Winkels.

Opvallend: Bokrijk is niet opgenomen in het reisprogramma van de Chinese touroperator. Maar het openluchtmuseum heeft Toerisme Vlaanderen in Azië al gecontacteerd om hierover gesprekken op te starten.