Nieuw model voor Audi Brussel

Audi Brussel mag in 2018 een nieuw model bouwen. De productie van het huidige model, de Audi A1, wordt in 2017 stopgezet.

In 2018 mag Audi Brussel een nieuw model bouwen. Dat schrijft De Tijd. Het is niet bekend om welk model het gaat. In de fabriek in Vorst rolt sinds 2010 de Audi A1 van de band, die alleen in de Belgische vestiging gebouwd wordt. In november 2014 kreeg het compacte model een update. Eind februari reed de 500 000e A1 buiten. Maar in 2017 is het gedaan met de productie.

Gisteren was er bij Audi Brussel een personeelsvergadering waarop de directie het personeel wou geruststellen. De lokale directie herhaalt wat de hoofdzetel in Duitsland al zei: zelfs als we nog niet kunnen aankondigen welk model er in 2018 naar Brussel komt, is de toekomst van de fabriek verzekerd.

Pascal Van Cauwenberghe van de christelijke vakbond is tevreden: “De directie heeft klaar en duidelijk gezegd, de komende jaren, vanaf 2018 zal er een nieuw komen binnen Audi Brussel. Audi Ingolstadt, ons moederbedrijf heeft dus voor 100 procent vertrouwen in de site van Audi Brussel. En daar willen wij mee verder.”

Reddende engel

Na de herstructurering van de Volkswagen-fabriek in Vorst, in 2007, nam Audi de verantwoordelijkheid voor de vestiging op zich. Voor de noodzakelijke infrastructuursanering stelde AUDI AG zo’n 200 miljoen euro ter beschikking. Het gaat goed met het merk met de vier ringen. Het zit het verkoopcijfer al voor de 63e maand op rij stijgen. Tussen 2014 en 2019 plant Audi investeringen van in totaal 24 miljard euro.