Raymond Vandemoortele (95) is overleden

Raymond Vandemoortele, die gedurende veertig jaar aan het hoofd stond van de gelijknamige grootste niet-beursgenoteerde voedingsgroep van België, is op 95-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft De Tijd en het bericht is bevestigd aan onze redactie.

Het voedingsbedrijf Vandemoortele werd opgericht in 1899 door Adhémar Vandemoortele (samen met zijn vader Constant), maar het was zijn zoon Raymond die het bedrijf groot maakte.

Onder zijn leiding verkocht het voedingsbedrijf zijn oliepersactiviteiten en diversifieerde het met bakkerij- en sojaproducten, aldus De Tijd. Op die manier groeide Vandemoortele uit tot een internationale voedingsgroep met een omzet van 1,2 miljard euro en zo'n 5.000 werknemers.

Raymond Vandemoortele was tot 1990 voorzitter van de raad van bestuur. Hij bleef tijdens zijn lange carrière uit de schijnwerpers en zocht de media niet op. De huidige CEO van het bedrijf is Jules Noten. Hij nam de fakkel over van Jean Vandemoortele, de zoon van de broer van Raymond. Hij is nu voorzitter van de raad van bestuur.