Time rekent Kardashian en West tot meest invloedrijke persoonlijkheden

Het Amerikaanse magazine Time heeft zijn lijst met de 100 meest invloedrijke personen ter wereld bekendgemaakt. Dit jaar halen onder meer Barack Obama, Angela Merkel en de paus, maar ook niet-politieke figuren zoals Kanye West en Kim Kardashian de lijst.
Kanye West en Kim Kardashian (archieffoto).

Time heeft de 100 meest invloedrijke personen opgedeeld in vijf categorieën: titanen, pioniers, artiesten, leiders en iconen.

Onder de "titanen" rekent Time onder meer zanger en producer Kanye West en tv-persoonlijkheid Kim Kardashian. Maar ook figuren zoals Janet Yellen, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Apple-CEO Tim Cook of de 31-jarige miljardair Elizabeth Holmes belandden in deze categorie.

De voornaamste namen bij de "pioniers" zijn die van de Britse actrice Emma Watson, astronaut Scott Kelly en de Amerikaanse actrice Reese Witherspoon. Bij de "artiesten" maken onder meer acteur Bradley Cooper en de Brit John Oliver, die in de Verenigde Staten het satirische programma "Tonight with John Oliver" presenteert, hun opwachting.

Tien keer Barack Obama

In de categorie "leiders" zijn bijvoorbeeld de Amerikaanse president Barack Obama, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Griekse premier Alexis Tsipras, maar ook de Cubaanse president Raul Castro en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un terug te vinden. Het is trouwens de 10e keer dat Obama op de lijst prijkt, een record.

Tot de categorie "leiders" zijn daarnaast ook de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, de Russische president Vladimir Poetin, de Iraakse premier Haider al-Abadi en het boegbeeld van het Franse Front National Marine le Pen gerekend. Ook de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton en haar mogelijke Republikeinse tegenstrever Jeb Bush prijken op de lijst.

In de laatste categorie "iconen" staan onder andere zangeres Taylor Swift, paus Franciscus en de Franse econoom Thomas Piketty.