Verkast Stromae naar het witte doek?

Stromae is geïnteresseerd in een carrière als acteur. Dat blijkt uit de e-mails van Sony die WikiLeaks vannacht heeft gepubliceerd en waarover De Morgen bericht.

Afgelopen nacht heeft de klokkenluiderswebsite WikiLeaks tienduizenden documenten en e-mails van elektronicagigant Sony op het internet geplaatst.

Tussen de mails bevindt zich ook correspondentie die aangeeft dat Sony met Stromae gesprekken voerde (of voert) om hem van de concurrerende platenmaatschappij Universal af te snoepen en ook met hem praatte (of praat) over een eventuele carrière als acteur op het witte doek.

De desbetreffende mails dateren van vorige zomer. "We willen alles doen om hem onder contract te krijgen", leest één van de mails. "Hij lijkt erg getalenteerd, hoewel zijn acteertalent moeilijk is in te schatten op basis van de video's die we tot nu toe hebben gezien."

"Je herinnert je vast dat we het hadden over een Belgische artiest met de naam Stromae die miljoenen albums verkoopt, voornamelijk in Frankrijk", gaat een andere mail verder. "We proberen hem te laten overkomen van Universal en hij is ook erg geïnteresseerd in een filmcarrière."