Vrouw overleden na aanrijding door tankwagen in Brugge

Vanmorgen is een vrouw gestorven nadat ze was aangereden op de Brugse Dampoort. De vrouw wandelde met haar twee honden op de brug toen ze door een tankwagen werd aangereden. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd, waar ze overleed aan haar verwondingen.

Om 8.15 uur reed een tankwagen langs de Potterierei in de richting van de Dampoort. Toen de tankwagen de ring wilde opdraaien, kwam het op het zebrapad tot een aanrijding met een vrouw en haar twee honden. Het slachtoffer liep bij het ongeval zware verwondingen op en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later overleed. Haar twee honden stierven ter plaatse.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat voor zowel de tankwagen als het slachtoffer het verkeerslicht op groen stond. De bestuurder van de tankwagen heeft de voetgangster dus gewoon niet opgemerkt. Er werd door het parket geen deskundige aangesteld, omdat de omstandigheden duidelijk zijn. De alcoholtest van de bestuurder was negatief.