Wilt u beleggen? Koop een hotelkamer!

De voorbije 2 jaar zijn aan onze kust al bijna 300 hotelkamers verkocht als belegging. De kopers zien dit blijkbaar als een alternatief voor het spaarboekje, dat nauwelijks nog iets opbrengt.

Wie 100.000 euro of meer kan missen, kan overwegen om een hotelkamer te kopen. Het is niet de bedoeling dat je zelf in de hotelkamer verblijft, maar met de aankoop van de kamer koop je eigenlijk een aandeel in de winst van het hotel. 

Maar zoals elke belegging, is ook deze belegging niet zonder risico's. Want het rendement van je investering is afhankelijk van hoe populair het hotel is en hoe druk de kamers bezet zijn. Hoe meer overnachtingen, hoe groter het rendement. "Het rendement is iets dat je op termijn moet bekijken. Een nieuw hotel moet immers groeien", zegt Stephan Vandendaele van Industrie Hotelière.

Opdat kandidaat-kopers goed zouden weten waar ze aan beginnen, legt de beurswaakhond vanaf midden juni verkopers op om duidelijk over de risico's van deze belegging te communiceren.

Meest gelezen