Belg rijdt met peperdure oldtimer huis binnen in Nederland

In de Nederlandse gemeente Wirdum (Groningen) is vanmorgen een Belg met een peperdure oldtimer een huis binnengereden. Dat gebeurde nadat de Bugatti van de Belg was aangereden door een busje, dat geen voorrang verleend had.

De bestuurder van de bestelbus, een man van 28 uit Wirdum, was wel gestopt bij de kruising maar had de oldtimer over het hoofd gezien.

Volgens de politie bleef de bestuurder van de oldtimer, een 66-jarige man uit het Belgische Schilde, ongedeerd. De passagier, een vrouw van wie leeftijd en woonplaats nog onbekend zijn, liep een pijnlijke rug op. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

De bestuurder van het busje kwam met er met de schrik vanaf, net als de bewoners van het huis. Aan het pand, een voormalig café, is wel veel schade. De Bugatti ramde de glazen uitbouw van het huis en raakte daardoor zwaar beschadigd aan de achterkant.