Bill Wyman brengt na 33 jaar nieuw soloalbum uit in VK

Voor het eerst in 33 jaar brengt Bill Wyman (78) een nieuw soloalbum uit in het Verenigd Koninkrijk. "Back to basics" komt op 22 juni uit, meldt het muziekblad NME. Voor de muziek liet de voormalige bassist van de Rolling Stones zich inspireren door Tom Waits, Leonard Cohen en JJ Cale.

Het album is "een mix van stijlen: hartverwarmend, op een luchtige, soms dansbare manier, maar ook introspectief op een bluesy, verhalende manier".

Wyman geeft toe dat hij geaarzeld heeft om op zijn leeftijd nog een nieuw album uit te brengen. "Eerst dacht ik: ik ben hier te oud voor, maar die oude bluesmuzikanten blijven ook spelen tot ze erbij neervallen, dus waarom waag ik het er niet op?" Op het album staan 8 nieuwe nummers en 5 herwerkte versies van oude demo's.

Wyman speelde van 1962 tot 1993 bij de Rolling Stones. In 2012 stond hij in de 02 Arena in Londen nog een keer met hen op het podium naar aanleiding van de 50e verjaardag van de band.