K3-fans houden "dag van nationale rouw" in Plopsaland

Duizenden K3-fans hebben vandaag een "dag van nationale rouw" gehouden in het attractiepark Plopsaland in De Panne. Het evenement kwam tot stand na een initiatief van de 18-jarige Floris Van Wayenberghe die in geen tijd 78.000 fans verzamelde via een Facebookgroep. "Maar een triestige sfeer hing er allerminst", meldt Plopsaland.
archieffoto

Precies een maand na de bekendmaking dat K3 in zijn huidige vorm stopt en precies een jaar voor het echte afscheid, hielden duizenden fans een "dag van nationale rouw". Toen de groep op de sociale media snel aandikte, stak ook Studio 100 de schouders onder het initiatief en werd een programma uitgewerkt.

Om half twee hielden Karen, Kristel en Josje een chatsessie, daarna volgde een optreden. "Ze traden op op het Dorpsplein. Dat stond goed vol, maar het was een aangename drukte. Er stonden zelfs mensen van 's ochtends al te wachten om een goed plaatsje te veroveren", aldus Liesbeth Van Wachbeke van Plopsaland. "Alles verliep supergoed en gerouwd werd er zeker niet."

Daarna werd K3 nog verrast door de fans met een vernieuwde versie van "Heyah mama". "Dat was zeker een emotioneel moment, voor iedereen", aldus Van Wachbeke.