Minstens 50 doden bij geweld in Jemen

In bijna 24 uur tijd zijn er in het zuiden van Jemen minstens 50 doden gevallen bij de gevechten tussen voor- en tegenstanders van de president en bij de luchtaanvallen van de Arabische coalitie tegen de opstandelingen. Dat viel zaterdag te horen bij stammen en medische en militaire bronnen. De slachtoffers komen bovenop de 76 doden die vrijdag gemeld werden.

Volgens inwoners van Taëz, in het zuidwesten van Jemen, waren er heel de nacht explosies te horen in de residentiële wijken van de derde stad van het land. Bij de gevechten tussen de sjiitische Houthi-rebellen en troepen trouw aan president Abd Rabbo Mansoer Hadi, gesteund vanuit de lucht, vielen volgens hen 27 slachtoffers.

Ook in delen van de havenstad Aden weerklonk het wapengekletter. Een adjunct van de lokale gouverneur sprak van 16 personen die volgens hem gedood werden door scherpschutters van de rebellen.

Tot slot lieten negen opstandelingen het leven bij twee hinderlagen in de regio van Dhaleh, ten noorden van Aden, aldus een zegsman van troepen loyaal aan de president.