Nieuwe verdachte opgepakt in onderzoek naar terreurcel Verviers

In het onderzoek naar de terreurcel van Verviers is onlangs een nieuwe verdachte aangehouden. De raadkamer van Brussel heeft zijn aanhouding gisteren met een maand verlengd.

"Het gaat om Karim A., een man met Belgische nationaliteit", zegt VRT-journaliste en justitieverslaggeefster Liesbeth Indeherberge. "Hij werd op 30 maart in ons land opgepakt en is in verdenking gesteld voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. Wat hem precies linkt aan het terrorismedossier over Verviers, is nog niet duidelijk."

Vlak na de antiterreuroperatie van 15 januari werden al zeven verdachten opgepakt. Een man werd vorige week vrijgelaten. Het vermoedelijke brein achter de terreurcel, Abdelhamid Abaaoud, werd een tijdlang in Griekenland gezocht maar is nog altijd spoorloos.

Antiterreuroperatie Verviers

Op 15 januari vielen speciale eenheden van de federale politie een huis in Verviers binnen. Die inval gebeurde in het kader van een onderzoek naar een operationele cel terroristen die op het punt stonden aanslagen te plegen in België, meer bepaald tegen de politiediensten. Twee verdachten werden bij de inval gedood.