Ongerustheid in Sint-Truiden over inwoner met 24 pythons

Dat een inwoner van het Limburgse dorp Velm naast 10 honden ook 24 koningspythons als huisdieren houdt, maakt heel wat bewoners in de Schoorbroekstraat ongerust. De eigenaar heeft voor elke python een verplicht certificaat, maar het stadsbestuur zal nu bekijken of de inwoner ook een vergunning krijgt om zoveel dieren te houden.
© lifeonwhite.com

Een dierenarts van de dienst Leefmilieu oordeelde na een bezoek dat de omstandigheden waarin de slangen werden gehouden, niet helemaal in orde waren.

Schepen van Dierenwelzijn Carl Nijssens (CD&V) vraagt intussen dat Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) meer duidelijkheid schept rond het houden van exotische dieren. De woordvoerder van Weyts laat weten dat dat zeker niet meer voor dit jaar zal zijn.