Ook automaker Nissan zet vol in op China

In navolging van automakers als BMW, Daimler en Volkswagen zet ook Nissan met zijn luxedivisie Infiniti vol in op het "beloofde land" China. Nissan wil het aantal verkooppunten van Infiniti nog dit jaar met 40 procent uitbreiden naar 110 tot 120 showrooms. Dat heeft het Japanse bedrijf zelf bekendgemaakt.

Nissan mikt in het luxesegment op een marktaandeel van 10 procent wereldwijd in 2020. Daarbij wordt China gezien als belangrijke groeimarkt.

Afgelopen jaar sloot Nissan een overeenkomst met het Chinese Dongfeng voor de productie van Infiniti in China. In het eerste kwart van dit jaar heeft het bedrijf naar eigen zeggen volop geprofiteerd van die samenwerking, gelet op het verkooprecord in het land.

Nissan presenteerde zijn plannen kort voor de belangrijke autoshow in Shanghai die volgende week van start gaat.