Oostende blikt terug op geslaagde paasvakantie

Oostende kan terugblikken op een zeer geslaagde paasvakantie. Dankzij het mooie weer was het er de hele vakantie zeer druk. De toeristische dienst en de horeca zijn opgetogen.

In de Oostendse hotels is er sprake van een zeer hoge bezettingsgraad in de weekends en een beter dan gemiddelde bezetting tijdens de week. De meeste hotels zien een vooruitgang in de cijfers ten opzichte van de paasvakantie vorig jaar.

Ook de restaurants en cafés spreken van een zeer geslaagde paasvakantie. De terrassen waren goed gevuld met mensen die genoten van het mooie weer.

"Niet alleen het mooie weer lokte heel wat bezoekers naar Oostende, maar ook de laatste weken van De Zee - Salut d'honneur Jan Hoet waren een voltreffer.", zegt schepen van Toerisme Johan Vande Lanotte (SP.A). "De expo trok gedurende 6 maanden meer dan 90.000 bezoekers naar Oostende."

Andere succesnummers waren het Kinder Cultuur Festival Springtij, een tentoonstelling rond straatartiest Bué the Warrior en het avonturen- en kenniscentrum Explorado.