Twee doden bij aanval op VN-konvooi in Mali

In het noordoosten van Mali zijn twee doden gevallen bij een aanval op een konvooi van de Verenigde Naties, zo'n 15 kilometer van de stad Gao. Dat meldt de VN.

Het konvooi werd door twee aanvallers tot stilstand gedwongen. Twee chauffeurs werden doodgeschoten, een andere persoon raakte gewond. De aanvallers hebben daarop de vrachtwagens van het konvooi in brand gestoken.

Nog maar enkele dagen geleden zijn bij een zelfmoordaanslag in Gao twee doden en negen gewonden gevallen. Ook toen was de VN-vredesmacht het doelwit. Die aanslag is opgeëist door de Algerijnse jihadistische groepering Mokhtar Belmokhtar.

De blauwhelmen proberen al sinds juli 2013 de toestand in het noorden van Mali onder controle te krijgen. De vredesmacht kwam ter plekke na de Franse operatie Serval tegen de fundamentalistische rebellen in het gebied.