Hondurese pedofiel verandert van geslacht om aan gerecht te ontsnappen

Een man die er in het Centraal-Amerikaanse land Honduras van verdacht werd een minderjarige te hebben aangerand, is van geslacht veranderd omdat hij hoopte op die manier gemakkelijker aan het gerecht te kunnen ontsnappen. Het snode plan leverde evenwel niets op, want de transseksuele verdachte werd alsnog veroordeeld.

Een rechter in San Pedro Sula, de op een na grootste stad van Honduras, veroordeelde de 24-jarige José Lucas Majano Mejia voor de aanranding van een achtjarig kind, zo bevestigde een woordvoerder van het parket.
De veroordeelde was getrouwd met een vrouw die uit een vorige relatie al twee kinderen had. Eind 2012 beschuldigde een van die kinderen hem van verkrachting. Na een gerechtelijk onderzoek werd de aanhouding bevolen van de verdachte, die echter al naar Mexico was gevlucht.

In november 2013 begon de moeder van het slachtoffer zich vragen te stellen bij de aanwezigheid van een vrouw bij haar gewezen schoonmoeder. Dankzij foto's die op sociaalnetwerksites gepost werden, kon ze uiteindelijk aantonen dat die vrouw eigenlijk haar vroegere man was die in Mexico een geslachtsoperatie had ondergaan.
José Lucas Majano Mejia riskeert nu een gevangenisstraf van 45 tot 60 jaar.