Jongeman gewond door gebruik brandversneller bij open haard

In een huis aan de Keizerenberg in Kontich heeft vanmorgen een 28-jarige man de open haard in brand gestoken met een brandversneller. Daarop vloog de fles brandversneller in brand. De vlammen sloegen over naar de handen en de voorarmen van de jongeman. Daarop smeet hij de brandende fles weg waardoor in het huis op 5 verschillende plaatsen nieuwe brandhaarden met grote rookontwikkeling ontstonden.

Het gezin van vijf kon op eigen kracht het huis verlaten. De brandweer kwam ter plaatse en kon het vuur snel blussen.

De jongeman die aan handen en voorarmen verbrand geraakte, werd naar het ziekenhuis afgevoerd. De rest van het gezin wordt door de buren opgevangen. Het labo van de politie onderzoekt wat er juist misliep met de fles brandversneller.