Louis Tomlinson lanceert eigen platenlabel

Louis Tomlinson (23), een van de zangers van de Britse boysband One Direction, wordt ook platenbaas. Hij lanceert zijn eigen label dat een dochtermaatschappij wordt van het label Syco van talentscout en producer Simon Cowell. Hij heeft al een artiest kunnen strikken: "X Factor"-finalist Jack Walton.

"Dit is iets wat ik al een tijd wilde doen", zegt Tomlinson. "Nieuw artiesten een platform kunnen bieden, geeft een ongelofelijk goed gevoel." Tomlinson zou intussen ook audities houden voor een meidengroep die ook bij zijn label zou zitten.

Een maand geleden raakte het nieuws bekend dat Zayn Malik de band verlaat. Dit weekend bedankte Malik de bandleden nog voor de fijne samenwerking. "Sommige dingen die we deden zullen me mijn hele leven bijblijven", zei hij.