Vingers kwijt door dronken houthakkers

Twee aangeschoten houthakkers hebben zaterdag bij een gevecht in een café in Froidchapelle hun kettingzagen ingezet. Een klant die probeerde tussen te komen, bekocht dat met drie vingers. Eén van de daders is vandaag aangehouden voor poging doodslag, meldt het parket van Charleroi.

De twee bosarbeiders hadden flink in het glas gekeken. Na een eerste cafébezoek zakten ze af naar 'Le Milombois' in Froidchapelle, waar ze opnieuw aanschoven. De cafébaas wees hen de deur, maar het tweetal keerde terug. Dit keer met hun kettingzagen die ze in het café in werking brachten. Een aanwezige klant wilde tussenkomen, gewapend met een ijzeren staaf, maar die gleed af op de kettingzaag en zo verloor de man drie vingers.

De politie van de zone Botha arresteerde de twee houthakkers, die de nacht in de cel doorbrachten om te ontnuchteren. Ook vandaag was één van hen door zijn alcoholgebruik nog altijd moeilijk te verhoren. Hij wordt vanavond voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zijn kompaan is in staat van beschuldiging gesteld voor poging doodslag en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.