Telenet koopt Base voor 1,325 miljard euro

Telenet neemt de telecomoperator Base over van de Nederlandse groep KPN. Dat heeft het kabelbedrijf in een bericht aan zijn klanten bekendgemaakt. Voor de aankoop legt Telenet 1,325 miljard euro op tafel. CEO van Telenet John Porter noemt de overname "strategisch en complementair belangrijk".

Het gaat hard voor Telenet. Begin dit jaar bevestigde moederbedrijf Liberty Global dat het mede-eigenaar wordt van De Vijver Media (eigenaar van zenders Vier en Vijf). Nu kondigt de tv-distributeur aan dat het Base koopt van KPN.

"We zijn verheugd jullie te informeren dat ons bod op Base Company is aanvaard", meldt het bedrijf uit Mechelen aan zijn klanten. "Met deze stap hopen we te kunnen blijven innoveren en op een flexibele manier nieuwe oplossingen in de markt te zetten."

Met de verkoop is een bedrag van 1,325 miljard euro gemoeid. Hoewel Base officieel niet te koop stond, is de overname geen verrassing. Telenet heeft ongeveer een miljoen klanten voor mobiele telefonie, maar beschikte nog niet over een eigen netwerk. Helemaal definitief is de overname nog niet want de bevoegde instanties moeten eerst nog hun goedkeuring geven.

Tegelijk meldt Telenet dat het de komende jaren fors in het mobiele netwerk wil investeren. Volgens senior vice president Ann Caluwaerts gaat het om een investering van 240 miljoen euro.

"Duidelijke garanties voor de tewerkstelling"

In een reactie noemt CEO van Telenet John Porter de overname "strategisch en complementair belangrijk". "Met de overname van Base zetten we een belangrijke stap om ons te verzekeren van mobiele toegang op lange termijn, zodat we goed geplaatst zijn om effectief mee te dingen naar de groeiopportuniteiten die zich aandienen in het domein van de mobiele communicatie."

De christelijke bediendevakbond LBC-NVK reageert "voorzichtig waakzaam" op de overname. "We willen duidelijke garanties voor de tewerkstelling", aldus secretaris Robert Veekman. Vandaag vindt zowel bij Base als bij Telenet een ondernemingsraad plaats. De garanties inzake tewerkstelling zullen bovenaan het vragenlijstje staan bij de bonden.

Meest gelezen