Politiebetoging in Brussel geannuleerd om veiligheidsredenen

De politievakbonden gaan vrijdag dan toch niet manifesteren in Brussel. De betoging is afgelast om veiligheidsredenen, nadat het OCAD - de terreurorganisatie die de dreiging inschat - het terreurniveau voor tijdens de manifestatie heeft verhoogd naar niveau drie.

Niveau drie betekent dat er een ernstig risico is. Een specifieke dreiging is er evenwel niet, maar na de terreuracties in Verviers wordt aangenomen dat de politie een doelwit blijft voor moslimextremisten.

"Het is ten stelligste afgeraden om de betoging te laten doorgaan", zegt Vincent Houssin van politievakbond VSOA. "We willen het leven van de collega's niet in gevaar brengen en daarom hebben we beslist om de manifestatie te annuleren."

De politiebonden wilden manifesteren tegen de verlengingen van hun pensioenen. Vorig jaar betoogden al eens 14.000 politiemensen tegen hun nieuwe pensioenregeling.

Meest gelezen