Familie Amy Winehouse distantieert zich van nieuwe documentaire

De familie van Amy Winehouse is niet blij met de nieuwe documentaire over de Britse zangeres, die volgende maand in première gaat op het filmfestival van Cannes. In een persmededeling distantieert de familie van "onze geliefde en betreurde Amy" zich uitdrukkelijk van het verhaal "dat enkele pertinente onwaarheden bevat".

De documentaire "Amy" vertelt het levensverhaal van de overleden zangeres, van haar eerste stappen op het podium, over het succes van haar single "Rehab" tot aan haar overlijden in 2011. De 27-jarige zangeres stierf door een alcoholvergiftiging. Ze was al jaren verslaafd aan drank en drugs.

De familie Winehouse heeft in een persmededeling laten weten dat ze zich "wensen te distantiëren van de film over onze geliefde en betreurde Amy". Ze vinden het verhaal zoals het verteld wordt door de documentairemakers niet correct.

"Deze film is een gemiste kans om het talent en het leven van Amy in de verf te zetten. Bovendien is het verhaal misleidend en bevat de documentaire pertinente onwaarheden. De makers richten ook enkele specifieke beschuldigingen naar de familie en het management. Die beweringen zijn ongegrond en niet evenwichtig." Waarover het precies gaat, laat de familie Winehouse in het midden. 

"Volledig objectief verhaal"

"Toen we werden benaderd om een film over Winehouse te maken, kregen we daarbij de volle steun van haar familie. We zijn volledig objectief aan dit project begonnen", klinkt het bij de makers van "Amy". "Ons verhaal is gebaseerd op 100 interviews met mensen uit de entourage van Amy: vrienden, familie, ex-partners en mensen uit de muziekwereld die met haar gewerkt hebben."

De regisseur van de documentaire is de Brit Asif Kapadia. In 2011 won hij nog de BAFA voor beste documentaire voor "Senna", het levensverhaal van de Braziliaanse Formule 1-kampioen Ayrton Senna.

Meest gelezen