Snoer "Ik ben geen racist, maar..." de mond

De vzw Hand In Hand pakt vandaag uit met een opvallend filmpje tegen racisme. Wie naar de campagnewebsite surft, krijgt een vrouw te zien die na de typische opener "Ik ben geen racist, maar..." racistische praat begint te vertellen. Kijkers kunnen het filmpje inkorten door op "dislike" te klikken.

De vzw Hand In Hand, een van de organisaties achter de "Zonder haat straat"-campagne, wil met een nieuwe campagne duidelijk maken dat racisme wel degelijk nog elke dag voorkomt, en dat we het met zijn allen moeten blijven bestrijden.

Het vertrekpunt van de campagne is de alledaagse zin: "Ik ben geen racist, maar..." In een filmpje op ikbengeenracistmaar.be is een vrouw te zien die begint het met zinnetje om vervolgens een racistisch discours af te steken met clichés en vooroordelen over moslims.

Wie het filmpje bekijkt, kan rechts op "dislike" klikken. Met elke afkeuring kort het racistische filmpje enkele milliseconden in. Het doel is genoeg dislikes verzamelen om het racistische discours helemaal te laten verdwijnen. Op dit moment zijn er nog iets meer dan 8.300 nodig.

Daarnaast wordt op de website ook opgeroepen om een manifest te ondertekenen dat de overheid oproept om meer te ondernemen tegen racisme en discriminatie.

Meest gelezen